DESIGN
MEKANIKK
ARKITEKTUR
INFO

Kalibreringsfantom

Oppdragsgiver: Statens strålevern

Fantomet brukes til å krysskalibrere måleinnstrumenter for kontroll av sykehusenes strålebehandlingsutstyr. Det er utført hovedsakelig i akryl og fylles med vann for å simulere stråleabsorbsjon i levende vev. Innstrumentslidens dybde under vannflaten kan innstilles med en oppløsning på 0,1mm

Design, konstruksjon og utførelse: TINTINmotor


koordinatskinner for røntgenrør

Statens strålevern trengte en måte å bevege tre røntgenrør i posisjon bak en filterskive. Enheten med rør og filtere skulle på sin side også kunne flyttes til side. Løsningen ble et system av skinner og vogner som kan skyves uavhengig av hverandre.

Design, utførelse og montering: TINTINmotor


Guzzi baksving

Avstivning av original V7 Sport baksvingen til Rolf Johansen.

Konstruksjon og utførelse: TINTINmotor


Fothvilere og pedaler

Pedalsett for bruk på en Bimota YB6 til racing.

Pedaler og braketer er utført i vannskåret 6062 aluminium.

Design: TINTINmotor


Spesialprodukter
TINTINmotor har utviklet og produserer en rekke spesialprodukter for Hjelpemiddelspesialisten AS. Produktene brukes for å utvide bruksområdet til eksisterende hjelpemidler, i hovedsak kjørestoler.

Flaskeholder

Bioforsk på Ås trengte en holder for å posisjonere testflasker i et vannbad. Flaskene skulle plasseres med stor nøyaktighet for at en robotarm med kanyle skulle kunne ta automatiske prøver.

Utført i polycarbonat, nylon og aluminium.

Design og utførelse: TINTINmotor


MR

Philiphs leverte en MR maskin til radiumhospitalet. Det viste seg at en monitorarm var svagt magnetisk og beveget seg når magnetfeltet til scaneren var aktivt.

TINTINmotor identifiserte problemet til et antal kuglelagre i leddene foruten den rustfrie legeringen i selve armen. Leddene ble omkonstruert med lagre i Nylon og armen erstatet av en ditto i aluminium.


DAP kalibrering

Oppdragsgiver: Statens strålevern

Riggen brukes til å sammenligne sensitiviteten på ulike deler av overflaten til et flatt målekammer. Kammeret monteres i koordinatrammen og bestråles gjennom det firkantede vinduet i plata. Plata består av 7mm bly mellom to 2mm stålplater.

Design, konstruksjon og utførelse: TINTINmotor


Støperigg
Støperigg

Oppdragsgiver: Hjelpemiddelspesialisten AS

Riggen brukes til å spesialtipasse sete og rygg for rullestoler til svært handikappete pasienter. Høyde, setevinkel og ryggvinkel kan justeres uavhengig av hverandre via en elektrisk håndkontroll. Riggen er dimensjonert til å kunne virke med passienter opp til 100 kg.

Design, konstruksjon og utførelse: TINTINmotor


Terrengblades

Her var oppdraget å bygge rollerblades som kunne brukes i marka for hundetrening.

Hjulene er 12" egentlig beregnet for elektriske rullestoler. Fordelen er at de har en innebygget trommelbrems. Løse styreender med bremsehåndtak opperer hver sin rulleskøyte. Mellom hjulene skrues det fast vanlige rollerblades uten hjul.

Blades'ene virket bra men i forbindelse med hundetrening ble det visst en del blåmerker.

Design, konstruksjon og utførelse: TINTINmotor


Tak dummy

Oppdragsgiver: Velux Norge

Velux trenget en tak dummy i sitt opplæringsprogram for montering av takvinduer. Dummy'en skulle kunne fungere med ulike takvinkler, knehøyder og avstand mellom spærrene.

Design, konstruksjon og utførelse: TINTINmotor 


Avstivningskitt Guzzi Tonti ramme

Kittet består av en plate som sveises fast bak styrehodet og forbinner dette til motoren via en brakett som skrues utenpå registerlokket. kittet øker rammens vridningsstyrke med ca 50%.

Testet i race.

Design: TINTINmotor

Pris på forespørsel.


Guzzi velteplater

Utført i 8mm 6062 aluminium. Vannskåret. Race testet. Både rundmotor og 4-kant motor.

Design: TINTINmotor

Pris på forespørsel


guzzi Batteri plate

Utført i 8mm 6062 aluminium. Vannskåret. Passer alle Tonti rammer.

Design: TINTINmotor

Pris på forespørsel


Skvalpeplate

Plata monteres mellom blokka og oljepanna på Guzzi "bigblock". Den reduserer oppskumming av olja og oljemengden ut gjennom veivhusventilasjonen. Passer til både ny og gammel type oljefilter.

Vannskåret fra 1mm stålplate

Design: TINTINmotor

Pris på forespørsel


Guzzi racer Mk I & II

Moto Guzzi T5 polizia Stradale ble utvikle til roadracingsykkel for å kjøres i classic klassen formula 80-87.

Kjører: Eskil Tin


Guzzi racer Mk III

For sesongen 2008 ble Guzzi'en kraftig oppgradert med ny egenkonstruert baksving og justerbart styrehode. Baksvingen er av 'parallellogram'-typen med to kryssledd for å eliminere kardangreaksjonen. 'Paralelogramet' ble utviklet med en særlig geometri som gjør bakfjæringen selvstabiliserende: Ved pådrag eller motorbrems vil den verken komprimeres (squat) eller løfte seg (anti-squat). Samtidig kunne akselavstanden kortes inn og vridningsstivheten økes betydelig.


Guzziracer Mk IV
Før sesongen 2010 ble ramma fulstendig ombygget med nytt styrehode og ny geometri. gaffelvinkel ble nå justerbar gjennom utskifting av eksenterinnsatser muliggjort ved bruk av sfæriske rullelagre. Boksen som forsterker styrehodet dobler som veivhusventilasjon.

Guzziracer Mk V
For sesongen 2011 bygget jeg ny motor og nytt eksosanlegg. Raceren representerte Norsk MotoGuzzi Klubb på årets MC-messe og den vant formula 80-87 løpet på Anderstorp.

BMW racer

Oppdragsgiver: Privat

BMW R100 classic racer. Motoren er hevet ca 60mm i ramma. Ramma er kraftig avstivet rundt styrehodet og har fått avstivingsrør fra svingarm til under styrehodet.

Alt arbeid på ramma: TINTINmotor


Laverda SF

Ombygging av Laverda SF '71mod. 

Nye hjul, skivebremser foran og bak, gaffelstabilisator, tilbakeflytta og justerbare fothvilere, justerbar støtdemperinnfestning, oppgradert dynamo.

Løsning og utførelse: TINTINmotor


Hardon

Oppdragsgiver: Privat

Et Norton featherbed chassis skulle modifiseres for å kunne romme en Harley 1200 EVO motor. Ramma ble utvidet, forsterket ved styrehodet og nye motorfester ble bygget.

Løsning og utførelse: TINTINmotor